Paremkite Tapkite savanoriu
Paremkite Tapkite savanoriu

Naujienos

Naujų Maltos ordino narių priėmimo ceremonija

14/10/2024 


2024 m. spalio 13 d. Maltos ordinas surengė iškilmingą naujų narių priėmimo ceremoniją Švč. Mergelės Marijos Nekaltojo Prasidėjimo bažnyčioje Vilniuje. Ši data yra ypatinga, nes ji pažymi palaimintojo Gerardo, Maltos ordino įkūrėjo ir pirmojo Didžiojo Magistro, atminimą.

Ceremonija prasidėjo šv. Mišiomis, kurias aukojo J. E. Apaštalinis Nuncijus Baltijos šalims arkivyskupas Georgas Gänsweinas kartu su maltiečių vyskupu Dariumi Trijoniu, Šiaulių vyskupijos koadjutoriumi. Iškilmės metu šv. Mišios pabrėžė Ordino įsipareigojimą savo dvasinei misijai, pagerbiant jo religinę kilmę ir atsidavimą humanitarinei veiklai.

Šiame renginyje dalyvavo daug garbingų svečių, tarp jų J. E. dr. Constantin von Brandenstein–Zeppelin, baronienė Adelheid von Gemmingen, Vokietijos Maltos ordino asociacijos atstovai, Austrijos Malto ordino didžiojo priorato atstovas Frà Gottfried von Kühnelt-Leddihn, „Malteser International“ Europos prezidentas Douglas Graf von Saurma-Jeltsch,  J. E. Maltos ordino ambasadorius Lietuvoje dr. Christoph Graf von Calice, Maltos ordino ambasadorius Estijoje (buvęs Maltos ordino ambasadorius Lietuvoje) J. E. mag. Manfred Mautner von Markhof, užsienio ambasadoriai, Maltos ordino asociacijų ir pagalbos tarnybų atstovai iš Estijos, Latvijos, Lenkijos, taip pat Lietuvos Maltos ordino pagalbos tarnybos lyderiai ir nariai.

Ceremonijos metu šeši nauji nariai iš Lietuvos ir Estijos buvo priimti į Vokietijos Maltos ordino asociacijos Baltijos delegaciją. Visi šie asmenys aktyviai dalyvavo Ordino veikloje Lietuvoje ir Estijoje.

Maltos ordinas Lietuvoje pradėjo savo veiklą 1989 m., pirmiausia teikdamas humanitarinę pagalbą, o vėliau 1991 m. įsteigė Maltos ordino pagalbos tarnybą. Diplomatiniai santykiai tarp Lietuvos ir Maltos ordino buvo užmegzti 1993 m. Šiandien Maltos ordino pagalbos tarnyba vienija 2000 savanorių, kurie veikia 44 Lietuvos vietovėse, teikdami pagalbą tiems, kuriems jos labiausiai reikia.

Būdama viena seniausių institucijų Vakarų ir krikščioniškojoje civilizacijoje, Maltos ordinas – nuo 1113 m. krikščioniškas pasaulio religijos ordinas – ir toliau deda pastangas padėti pagalbos laukiantiems žmonėms 120 šalių. Turėdamas diplomatinius santykius su daugiau nei 100 valstybių, nuolatinį stebėtojo statusą Jungtinių Tautų Organizacijoje ir nepalaužiamą įsipareigojimą neutralumui ir nešališkumui, Maltos ordinas vykdo svarbią misiją  visame pasaulyje.

Maltos ordinas veikia per 11 prioratų, 48 nacionalines asociacijas, 133 diplomatines misijas, 1 pasaulinę paramos agentūrą ir 33 nacionalinius savanorių korpusus, taip pat per daugybę ligoninių, medicinos centrų ir specializuotų fondų. Jis nesiekia jokių ekonominių ar politinių tikslų ir nepriklauso nuo kitų valstybių ar vyriausybių.

 

Nuotraukos – Alfredas Pliadis.