Paremkite Tapkite savanoriu
Paremkite Tapkite savanoriu

Naujienos

Tauragės maltiečiai patys virs senoliams sriubą savo mobilioje virtuvėlėje

22/08/2019 


Tauragėje vėl naujienos – maltiečiai iš projekto lėšų įsigijo mobilią virtuvę. Tai buvusi kebabinė ant ratų, ją patobulinus ir pritaikius, čia bus galima virti sriubas ir vežti jas senoliams. Dabar vienu metu galima paruošti iki 50 litrų sriubos ir sutaupyti nemažai lėšų. Pirmiausia neteks mokėti už virimo paslaugas, antra – daug ekonomiškiau, nes galima panaudoti „Maisto banko“ paskutinės dienos galiojimo produktus, ūkininkų dovanotas daržoves ar kitas gėrybes. „Vakar gavome dvi galvas kopūstų, vadinasi, jau virsime kopūstienę, dar turime bulvių, mėsos konservų, vadinasi, soti bus senoliams sriuba“, – pasakoja Tauragės maltiečių grupės vadovė Lina Oželytė.

Pristatydami tauragiškiams savo naują pirkinį maltiečiai žada su sriuba atvykti į miesto šventes, jaunimo festivalius ir kitus renginius. Kad galėtų pristatyti maltiečių veiklą, o ir lėšų geriems darbams susirinkti. Maltietis Saulius Oželis yra subūręs visą pulką savanorių, kuriuos vadina „gėrio komanda“. Tarp jų ir vietos policijos pareigūnai, profesionalus fotografas ir kitų profesijų atstovai. „Yra ir kita Tauragė, kurios šiaip išėjęs pasivaikščioti neatrasi. Norint ją pamatyti, reikia pabendrauti su senoliais, su neįgaliaisiais, su bėdon patekusiais“, – pasakoja Saulius.

Jis su savo „gėrio komanda“ nepraeina nė pro vienus namus, kuriuose skurdas, ligos, negandos. Tad į furgono pristatymą jo palaikyti atvyko didelė grupė draugų. Vieni jų – grupinio gyvenimo namų neįgalūs gyventojai, kurie, kaip ir senoliai, sulaukia Sauliaus apsilankymų su maisto produktais ar kitomis gėrybėmis.

Viskuo dalinasi Tauragės maltiečiai. Atrodo, ir iš kur tų gėrybių atsiranda. Protu nesuprasi, o širdžiai viskas aišku…