Paremkite Tapkite savanoriu
Paremkite Tapkite savanoriu

Naujienos

Žmogiškumas – svarbiausia. Padėkite pasirūpinti baziniais pažeidžiamiausių pabėgėlių poreikiais!

07/10/2021 


Lietuvos Raudonojo Kryžiaus nuotr.

9 nevyriausybinės organizacijos – Lietuvos Raudonasis Kryžius, Lietuvos Caritas, Maltiečiai, „Maisto bankas“, Lietuvos skautija, menų agentūra Artscape, Gelbėkit vaikus, Diversity Development Group, Pabėgėlių taryba ir beveik 300 savanorių sujungė savo jėgas tam, kad padėtų valstybei pasirūpinti baziniais pažeidžiamiausių pabėgėlių poreikiais ir rugpjūčio-lapkričio mėnesį organizavo lėšų rinkimo kampaniją “Žmogiškumas – svarbiausia”. Kampanijos metu pagalbai migrantams surinkome daugiau kaip 29 tūkst. Eur!

Sujungę jėgas su 8 nevyriausybinėmis organizacijomis, neabejingais Lietuvos žmonėmis ir verslais galėjome užtikrinti bazinius humanitarinius migrantų poreikius: teikti maisto paketus, pieno mišinius ir kitus vaikų produktus, pirmojo būtinumo vaistus bei higienos priemones. Taip pat organizuoti skambučius pabėgėlių artimiesiems, teikti vertėjų paslaugas, psichologinę pagalbą, rūpintis vaikų lavinimu ir užimtumu.

Dėkojame ir už pagalbą paaukotais daiktais – skaičiuojame, jog migrantus pasiekė daugiau kaip 10 krovininių autobusiukų su viršutiniais, apatiniais drabužiais ir batais.

Nors kampaniją „Žmogiškumas – svarbiausia“ baigiame, tačiau ir toliau teiksime visą reikiamą pagalbą migrantams. Informacijos, kaip prie pagalbos galite prisidėti ir Jūs, ieškokite nevyriausybinių organizacijų internetiniuose puslapiuose ir socialinių tinklų paskyrose.

Savanorišku darbu (paramos skirstymas, socialinė pagalba, aplinkos tvarkymas, vaikų užimtumas ir pan.):

     • https://www.redcross.lt/savanoriaukite

     • https://www.caritas.lt/page/savanoryst-36

     • https://maltieciai.lt/tapk-maltieciu-savanoriu/

     • https://www.maistobankas.lt/savanoriu-bendruomene/

     • http://artscape.lt/

 

Nevyriausybinių organizacijų ir migrantų vardu tariame AČIŪ už jūsų gerumą bei parodytą žmogiškumą!